Termékek Menü

A második legértékesebb céggé lépett elő a Microsoft!

Surface RT, Windows 8, Windows Phone; a Microsoft háza táján az elmúlt időben voltak problémák, ami miatt arra lehet gondolni, a céget balszerencse sorozat sújtja. A Windows 10 megjelenésével azonban ez úgy tűnik, már a múlté, hisz az operációs rendszer rendkívül pozitív hangsúlyt kapott mind a médiától, mind a teszterektől. A Microsoftnak sikerült visszaállítani a felhasználók bizalmát, így a cég egy előkelő ranglistán is előrébb lépett, méghozzá a második helyre.

A Bloomberg hasábjai szerint a 408,7 milliárd dollárra becsült Microsoft az előtte álló Exxon Mobilt nyomta le, melynek értéke 402,7 milliárd dollár, átvéve így a második helyet a legértékesebb vállalatok listáján. A lista első helyén az Apple szerepel, mely magabiztosan őrzi a helyét 669,7 milliárd dolláros értékével.

A Microsoft sikerét jól mutatja, hogy csak idén 33%-al, közel 100 millárd dollárral  növelte saját értékét, ami a Bloomberg szerint egyértelműen Satya Nadella, a Microsoft új elnök-vezérigazgatójának érdeme. A drasztikus növekedés még a cég elemzőit is meglepte, de az erőszakos terjeszkedés a felhőszolgáltatások és a hardverek területén meghozták az eredményt.

A fenti elképesztő növekedésnek természetesen ára is van; Nadella az elkövetkező 12 hónap során 18000 alkalmazottól fog megválni, melyből 12500 a Nokia Eszközök és Szolgáltatások divíziójából kerül ki.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus