Termékek Menü

Bedőlt az Anonabox fejlesztése, hazudtak a fejlesztők

Mégsem ígér anonimitást az erre fejlesztett Anonabox hálózati eszköz.

Pár napja kapott szárnyra a Kickstater legújabb ígéretes fejlesztése, az anonimítást ígérő eszköz, mely egyszerűen installálható, és teljes névtelenséget kínál, ha a router és a modem közé helyzzük.

A fentiek jól hangzanak, éppen ezért nagyon hamar sikerült hatalmas támogatásra szert tennie a projektnek, igaz, az egészből így sem lesz semmi, ugyanis szemfüles felhasználóknak gyanús lett egy-két dolog. Először is, a fejlesztés egy kínai szoftverre alapoz, amit bárki meg tud vásárolni az Alibabán, mindössze több memóriával és tárhellyel látták el, de még így is rendkívül sérülékeny a támadásokkal szemben. A módosításokban még a kínai gyártó, a Gainstrong is szerepet kapott. Kár érte, a koncepció nagyon jó volt.

Az ötletgazda azzal próbált érvelni, hogy a szoftvert egyrészt fejlesztették, sőt a gyártó még egyedi öntőformát is készített a hálózati eszköz gyártásához. Az eset után a Kickstarter befagyasztotta a projektet, az elutalt összegeket pedig visszautalták a támogatóknak a több, mint 600.000 dollárt.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus