Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Szelfibabák menni Amerika - Magyar őrület terjed az USA-ban is!

Egyre nagyobb durranásnak számít az USA-ban az említett szelfibaba.

Selfie dolls

A babákat a Mahinárium nevű hazai cég készíti, amely vállalkozást 2013-ban indította el egy játékkészítő grafikus és egy informatikus, Bakos Magdolna és András. A személyre szabott figuráikat egyre többen kedvelik és rendelik. Az elkészült babákkal lefotózzák magukat, a képeket pedig büszkén osztják meg a közösségi oldalakon.

A kétszemélyes vállalkozás egy csapásra híres lett, már kínai és latin-amerikai oldalakon is írtak róluk. Műhelyükben egyedi babák készülnek, fénykép alapján, megrendelésre. Ezeket a babákat nem egy katalógusból kiválasztva lehet megvenni, hanem az általad küldött képek alapján, személyre szabottan készítik el. A megrendelő beleszólhat abba is, hogyan nézzen ki a róla mintázott baba, például milyen ruhát és kiegészítőket kapjon.

Szelfibabák

A babák története sokszor megható

„A lenti babát egy japán fiatalember kérte édesapja részére, a közelmúltban elhunyt édesanyja emlékére. (Kérése volt még az is, hogy a sztereotip ázsiai vonásokat mellőzve készüljön a baba, mert édesanyja szép, nagy szemű, magas hölgy volt)”

Szelfibaba japán hölgy

A Mahinárium egyre népszerűbb, és ami a legjobb az egészben az, hogy egy fillérükbe nem került.

„Azt mondják, hogy a jó bornak is kell a cégér, ami tökéletesen igaz, de ha mindez óriási marketinges beruházás nélkül megvalósul, mi csak örülni tudunk...:)”
András / Mahinárium

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus