Termékek Menü

Cég részére milyen adathordozót válasszak?

Több szempont alapján választhatunk, hogy saját használatra szeretnénk tárolni adatainkat, vagy ügyfeleinknek szeretnénk adni valamilyen információs anyagot digitálisan. Ez lehet ingyenes, lehet fizetős is.

Sokan használják hírlevél feliratkozásért cserébe küldött ajándékként, vagy erre írják ki a termékek használati utasítását, amit a termékhez ingyen adnak. Sok szolgáltató már nem papíralapon adja a szerződéskötéshez szükséges nyomtatványokat, hanem CD vagy DVD lemezeken biztosítják ügyfeleiknek, így védve a környezetet. 

Ha cégen belüli saját felhasználásra használjuk, akkor el kell döntenünk, hogy mennyi ideig szeretnénk tárolni az adatot. Ha nem szükséges, hogy 10-15 évnél több ideig tároljuk, akkor válasszunk CD-R vagy DVD-R lemezek közül attól függően mekkora kapacitásra van szükségünk, ha rengeteg adatmennyiséget szeretnénk egy helyen tárolni, és menteni akkor a dupla rétegű lemezek .

Ha ennél hosszabb időre kell tárolni az adatokat akkor valamilyen memóriás adattárolóra lesz szükségünk. Ilyen lehet a memóriakártyakülső, belső merevlemez (HDD, SSD), vagy a nagyobb kapacitású akár 2-3 TB nagyságú dokkolók. 

Ha ügyfeleinknek készítünk információs anyagot akkor az adat nagyságától függően válasszunk a CD-R és a DVD-R lemezek közül. A CD lemezek 700 MB a DVD lemezek 4,7 GB anyagot képesek tárolni. Ha szeretnénk igényesen és egyedi borítót készíteni, akkor a nyomtatható felületű lemezek ajánlottak erre a célra.

A lemezekre könnyedén nyomtathatunk bármilyen szöveget, vagy akár a céges logónkat is. Sőt a nagy választékú CD-DVD tokokkal még szebbé, és igényesebbé tehetjük lemezeinket, amihez szintén egyedi borítókat készíthetünk.

< vissza

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyik