Termékek Menü

Digitális sötét kor jöhet, vagy csak reklámfogás?

Egyre inkább digitalizálódó világunk potenciális veszélyeire fenyeget egyre több neves szakértő. Még néhányan emlékeznek, hogy nem is olyan rég még filmes fényképezőgépekkel fotóztunk és a képeinket rendszeresen előhívattuk. Viszont ma már szinte csak és kizárólag digitális fotózást részesítjük előnyben és szinte csak ilyen eszközöket használunk.

Adatvesztés

A tendencia ügyében felszólalók többségének egyöntetű véleménye szerint, ha így mennek tovább a dolgok, akkor nagyon könnyen egy újabb sötét kor köszönthet be. A történelemben azokat az időket nevezik sötét kornak, melyekből nagyon kevés írott anyag maradt ránk, vagyis amiről nem tudunk túl sokat (néha semmit). Bár van egy szűkebb tábor véleménye amely erre felvetésre azt mondja, hogy talán nem is baj ha erről az időszakról semmit nem tud majd az utókor...

A digitális sötét kor az állítások szerint azért fenyeget, mert napjainkban már rengeteg különböző fényképes és videós formátum van használatban, melyek megjelenítéséhez különböző szoftverek szükségesek, és a szabványok változásával idővel szépen lassan számos korábbi tartalmunk elveszik. A tanács természetesen az, hogy a számunkra sokat jelentő fényképeket nem elég csak számítógépes állományokban tárolni, hanem mindenképpen érdemes kinyomtatni, vagy előhívni őket.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus