Termékek Menü

DuckDuckGo - A Google követ. Mi nem!

A DuckDuckGo egy igen különleges keresőmotor, egyetlen ember fejlesztette és indította útjára még 2008-ban, Ő Gabriel Weinberg. A DuckDuckGo saját kereső algoritmust használ, ami DuckDuckBot névre hallgat. A többi keresővel szemben, nem csak a felhasznált oldalak eredményeit adja ki, hanem megpróbálja a források legjobb találatait kidobni. Emellett, Weinberg állítása szerint, jelenleg több millió oldal szerepel a DuckDuckGo spam listájában.

DuckDuckGo

Weinberg megszállottja a felhasználói adatok védelmének. Így nem meglepő, hogy több hatásos eszközt is beépített a motorba, melyek segítségével személyes keresésünk anonim marad.
Egyre többen is használják mivel a Google ellenes kampánya "Google tracks you. We don't."(A Google követ. Mi nem.) szlogennel elég sokakat elért. Nem újdonság, hogy a Google és más keresőmotorok számtalan adatot tárolnak rólunk. Ez a jelenség gyakran idegesítő (reklámok), és azt az érzetet kelti, hogy „valaki” folyamatosan figyel téged, és a böngészési szokásaidat.

A DuckDuckGo viszont több eszközt is használ a keresők személyiségi jogának megvédésére. A két legfontosabb törekvése a keresőmotornak hogy nem ad ki adatokat a keresőkről, és nem tárolja a keresési előzményeinket. A magyar nyelv is elérhető az oldalon, mindenképpen megér egy próbát megismerkedni vele.

Forrás: DuckDuckGo.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus