Termékek Menü

Félnek az okostelefon gyártók az Apple új zafírüvegétől

Apple iPhone 6 zafírüvegFélnek az okostelefon gyártók az Apple új zafírüvegétől. 

Ma már gyakorlatilag tutibiztos, hogy az Apple új hatos iPhone készülékét zafírüveggel dobja majd a piacra, ami innovatív megoldás révén alaposan felkeveri majd az állóvizet. Az okostelefon piac többi szereplője azonban a magas költségek miatt, kényszerűségből marad a jól ismert Gorilla Glass alkalmazásánál.

Az Engadget elemzése a magas költségeket jelöli meg okként. Az LG arra hivatkozott, hogy ugyan a zafírüveg karcállósága és értékállósága jobb, mint a hagyományos Gorilla Glass-nak, az irreálisan magas ár nem teszi lehetővé a zafírüveg használatát; 3 helyett 30 dollárba kerülne készülékenként a Gorilla Glassról váltani.

Ugyan a zafírt a gyémánton kívül mással nem nagyon lehet megkarcolni, a magas nyomást és hajlítgatást nem nagyon bírja. A Gorilla Glass-t könnyebb és olcsóbb gyártani, ráadásul környezetbarátabb és több fényt ereszt át, mint a zafírüveg. 

Összeségében tehát a zafírüveg az Apple prémium készülékeinek kiváltsága lesz, amitől viszont, értékállóságának és luxusjellegének köszönhetően van mitől félni a többi gyártó prémiumszegmenseinek.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus