Termékek Menü

Forradalmi hamisítást gátló találmányt fejlesztettek magyar tudósok

A világon elsőként, egy eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát fejlesztettek ki magyar tudósok. A forradalmi termékazonosító technológiának köszönhetően hamisíthatatlanná válik minden olyan termék, amelyre rákerül a biztonsági címke.

SMARK Logo

Az SMARK címkét bármilyen termékre rá lehet tenni - legyen az okirat, élelmiszer vagy műszaki cikk. Így a termék eredetisége egy okostelefon segítségével beazonosítható. A terméket egy fémezett fóliacsíkkal látják el, amely roncsolás nélkül szinte eltávolíthatatlan, a fóliacsík mellett feltüntetésre kerül a termék QR-kódja is, ami az árucikk azonosítására, jellemzőinek (szériaszám, gyártás és lejárat ideje, és egyéb információk) tárolására szolgál. A címke segítségével a vevő is el tudja végezni a hitelesítést.

Ha egy termék lopott, az azonosítás során arra is fény derül. Az egyedülálló technológiát a miskolci székhelyű Vasbeta Kft. fejlesztette ki orosz közreműködéssel, valamint az ELTE Matematikai Intézetének együttműködésével, a megvalósításhoz pedig a fejlesztők több mint félmilliárdos uniós támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében. A gyártás a tervek szerint idén indul, aminek köszönhetően 100 új munkahely jöhet létre Miskolcon.

Forrás: smark.eu
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus