Termékek Menü

Holografikus fejpántot jelentett be a Microsoft

A Microsoft a Windows 10-es bemutatója keretében bejelentette a HoloLenst amely egy olyan viselhető fejpánt, ami a való világ elemeinek és a virtuális valóságban létrehozott hologramok kombinálásával egy kiterjesztett-valóságot teremt meg.

Microsoft HoloLens

A Microsoft HoloLens-ben elképesztő potenciál rejlik, a fejre csatolható szemüvegbe egy teljes rendszert építettek, saját szenzorokkal és processzorokkal, így nincs szükség arra, hogy összeköttetésben legyen a számítógépünkkel. Az információk és megjelenített ábrák a szemüveg áttetsző lencséin jelennek meg, kiegészítve a valóságot, így az eszköz magában a valós térben helyezi el a virtuális 3D-s elemeket, amiket nem csak körbejárhatóvá, de kvázi megérinthetővé is tesz.

A HoloLens révén eddig elképzelhetetlen alkalmazásokat lehet majd létrehozni, az eszköz segítségével az egész lakás, vagy munkahelyünk virtuális vezérlőkkel lesz felvértezhető, amelyek úgy lesznek kezelhetőek, mint ha ténylegesen is léteznének.

A HoloLens térhangzást is biztosít majd, hogy a holografikus tartalom által kiadott hangok a valós térben elfoglalt helyüknek megfelelően legyenek előállítva, illetve magán a szerkezeten még számos szenzor kapott helyett. A holografikus tartalmat egy belső lapka állítja elő, amely tartalmaz processzort és grafikus vezérlőt is, és ezt egészíti ki a holografikus processzor, amely a valós világ feltérképezéséhez és hologramok megfelelő megjelenítéshez kell. A HoloLens Windows 10-et futtat majd, és a rendszer alapvető eleme lesz a HoloStudio is, amellyel virtuális tárgyakat lehet előállítani, majd a kész modell háromdimenziós nyomtatóval akár elő is állítható.

A Microsoft a bejelentés után azt még egyelőre nem árulta el, hogy a Hololens hogyan és mikor kerülhet majd forgalomba, de valószínű, hogy még további finomításokra lesz szükség, mielőtt kijön a végleges verzió.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus