Termékek Menü

HP Sprout: figyelemre méltó hibrid asztali számítógép

Drasztikusan megnőtt az igény a hibrid asztali számítógépekre az elmúlt két évben, hisz a táblagépek és okostelefonok mobilitásának előnye új igényeket teremtett. A HP Sprout erre kínál majd megoldást; a beépített projektor és 3D szkennerrel is felvértezett all-in-one asztali gép a hagyományos PC-kkel szemben kevesebb helyet foglal, és kevesebbet fogyaszt, valamint elegánsabb is, mint a már megszokott számítógépek. Komolyabb innovációkat a HP egybegépe sem hoz, leszámítva az érintőkijelző bevezetését, melyre az igény még korántsem alakult ki.

Az USA üzleteiben 2014. november 9-től megvásárolható HP Sprout all in one 1990 dolláros áron ( nagyjából 492.000 Ft ) megvásárolható, és igazi különcként jelenik meg  a piacon, rendhagyó designjának köszönhetően. A kijelző feletti állvány ( mely a 3D szkennelésre alkalmas kamerarendszert, projektort és lámpát is rejt ), valamint a billenytűzet helyén lévő érintőpadnak köszönhetően futurisztikus megjelenést kapott. Ennél izgalmasabb a hattagú kamerarendszer: az egyik szenzor egy 14,6 megapixeles darab (elsősorban dokumentumok szkennelésére), míg a másik öt képalkotó egység az Intel RealSense 3D kamerarendszer része.

Az 1024*768-as DLP projektor a HP Sprout második kijelzőjeként funkcionál: kivetíti a tartalmat a tapipadra, amelyen pedig interakcióba lehet lépni azzal. Úgy kell elképzelni, mintha kettő érintőkijelzőre, bármely program ablaka kivetíthető.

Az egybegépbe 23 hüvelykes és 1920×1080 pixeles LCD érintőkijelzőt szereltek, a processzora a négymagos Intel Core i7-4790S, míg az Intel HD Graphics integrált grafikus lapkát komolyabb számítási igényű feladatok esetén egy NVIDIA GeForce GT 745A dedikált GPU váltja le. Összesen 8 GB memóriát kapott, mely a duplájára növelhető, háttértára pedig egy 1 TB-os SSD.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus