Termékek Menü

Innováció a Sony és a Panasonic által!

dvdolcson.eu olcsó dvd blogÉrkezik az optikai adattárolók piacának új szereplője, az Archival Disc névre keresztelt lemez, mely a #Sony és a #Panasonictudásának fúziójából jött létre.

Az új, kifejezetten archiválásra alkotott lemez célja, hogy biztonságos és megbízható felületet nyújtson, elsősorban vállalati felhasználásra.

Annak érdekében, hogy a lemez kapacitás tarthassa a tempót a mai formátumok méretével, a két cég új technológia fejlesztésébe fogott, melyet Archival Disc névre kereszteltek. Az óriási adattárolási kapacitással bíró lemezek célja a professzionális megoldások piacának célzása.

Az eddigi információk szerint az Archival Disc lemezek kétoldalasak lesznek, oldalanként 3 írható adathordozó réteggel. A nem hagyományos dvd technológiával készült lemezek első körben 300 GB kapacitással bírnak majd, és valamikor 2015 második negyedévében kerülnek majd piacra.

A Sony és a Panasonic szakemberei szerint ez a fejlesztés a 300 GB-os lemezzel nem érte el még korlátait, lehetővé teszi majd a 500 GB-os, sőt az akár 1 TB-os Archival Disc megalkotását is, mely a nem túl távoli jövőben fog megjelenni.

Te ki tudnál használni egy ilyen méretű "dvd" lemezt? Kiváncsian várjuk, milyen sikere lesz az említett akár 1 TB-os lemeznek otthoni környezetben! 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus