Termékek Menü

Ismét egy átverés terjed a Facebookon

Újabb hoax körlevél terjed a Facebookon, miszerint ha a felhasználó bemásolja saját posztjába a lentebbi szöveget, akkor a közösségi oldal nem használja többé a képeit és adatait. Sokak számára nem jön le egyből hogy átverésről van szó. Mint minden regisztrációhoz kötött szolgáltatásnak vagy weboldalnak vannak felhasználási feltételei, így amikor a felhasználó regisztrált a Facebookra, illetve azzal hogy folyamatosan használja azt, automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket, és ezen, ez a poszt megosztása sem változtat!

Facebook átverés 2015

Ha még nem futott bele, a poszt a következő:

"2015. január 7-étől NEM adok a Facebooknak, vagy a Facebookkal kapcsolatban álló jogi partnernek engedélyt a mind múlt-, és jövőbeli képeim, adataim, vagy bejegyzéseim használatára. Ezzel a kijelentéssel felszólítom a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétennie, lemásolnia, vagy bármilyen más ellenem irányuló intézkedést végrehajtania ezen profil privát és bizalmas adatai alapján. A titoktartás megszegését a törvény bünteti (UCC 1-308-11 308-103 és Római Statútum). MEGJEGYZÉS: A Facebook mostantól egy nyilvános szerv. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen bejegyzést. Ha szeretnéd, lemásolhatod ezt a verziót. Ha nem teszed legalább egyszer közzé, akkor ez lényegében engedélyezi a képeid és adataid használatát. NE OSZD MEG. MUSZÁJ lemásolnod és kiraknod sajátként a profilodra".

Természetesen, ezen poszt megosztásával NEM éri el célját a felhasználó, ugyanis már elfogadta a felhasználási feltételeket!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus