Termékek Menü

Jön a ZANO selfie-drón!

Selfie-ből manapság sose elég, bárhol járunk, azt szeretnénk megörökíteni és megosztani másokkal. A hagyományos módon, kitartott kézzel készített nyaralós képeinket lassan felváltják a tenyérnyi méretű, lebegő drónok fedélzetéről készített felvételek, így még mutatósabbá válnak a  készített fotóink.

ZANO drón

A ZANO nevű miniatűr drónt úgy tervezték a készítők, hogy a lehető legszigorúbb szabályoknak is megfeleljen, ezért hatótávolsága 15-30 méter, és egy feltöltéssel úgy 10-15 percig képes a levegőben maradni. Hihetetlen, hogy a 4 apró rotorral ellátott készülék elfér a tenyerünkben, a súlya pedig mindössze 55 gramm.

Használható, mint egy minihelikopter, ráadásul a rajta lévő kamera révén úgy érezhetjük, mintha benne ülnénk a gépben. Az irányítást az okos-telefonunkkal végezhetjük (iOS / Android ), egy speciális szoftver segítségével, mellyel navigálhatunk, elindíthatjuk a videofelvételt, vagy a fényképező üzemmódot.
Az elkészült képek teljesen elfogadható minőségűek, ugyanis a minidrón meglepően stabilan tartja magát a levegőben, emellett beépített képstabilizátorral is van, az 5 megapixeles felbontás pedig épp megfelelő.

A ZANO irányításához nem kell profi pilótának lenni, úgy tudjuk használni, mint egy repülőgép-szimulátort. Az okos-telefonon lévő alkalmazással tudjuk irányítani: föl-le, balra-jobbra, valamint 360 fokban körbefordulhatunk. Plusz még olyan opció is van hozzá, amelynek révén a kis drón kamerája mindig abba az irányba néz, amerre az okos-telefon.
Valamint a benne lévő 32 bitest330DMIPS processzornak többek közt az is a feladata, hogy mielőtt „végzetesen” lemerülne az akkumulátor, a drón azonnal visszatérjen a bázishoz, azaz a felhasználóhoz, akinél az okos-telefon található. Ilyenkor a ZANO az utolsó csepp energiáit is arra használja, hogy visszatérjen, majd leereszkedik a földre.

Természetesen a szabályoknak megfelelően leszállófényekkel is el van látva, valamint mikrofonnal, hogy hangot is lehessen rögzíteni vele.

Így a végére eláruljuk, hogy most egy Kickstarter projektről van szó.
A támogatás mértéke már rég túllépte az alapcélt, bár még van egy kis idő a projekt lezárásáig.
De még mindig lehet előrendelni az 52 ezer forintos áron (139 angol font), ezért az összegért kapunk egy fehér vagy fekete ZANO-t, egy speciális akkumulátor töltőt, az irányító-alkalmazást, valamint 12 hónapig ingyen megkapunk minden szoftverfrissítést. Az első szállítmányok 2015 májusában érkezhetnek meg a megrendelőkhöz.

A ZANO Kickstarter oldalának megtekintéséhez kattints ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus