Termékek Menü

Kettéválik a HP!

Kettéválik a HP a hatékonyabb működés érdekében!

A WTJ hozta fel a pletykát a napokban, miszerint a cég agilis és piacképesebb működése érdekében kettéválik; pár éve már volt szó a lépésről, hasonló okok kapcsán, de a d...öntés, akkor végül nem született meg.

A cég kettéválásával létrejön egyrészt a HP Inc., mely a HP PC és nyomtató üzletágát tömöríti, de ebben a vállalatban egyéb, kifejezetten átlagfelhasználóknak való termékeket gyártó divíziók is jelen lesznek; ilyen például a tábla és a Chomebook részleg. Működésük eddig is a Printing and Personal Systems részlegben volt, most azonban teljesen különálló cégként folytatja útját. Az új cég elnöke a Printing and Personal Systems részleg eddigi vezetője, Dion Weisler lesz, a vállalat pedig a HP márkanevet használja majd a továbbiakban.

A szervereket, adattárolási megoldásokat ( DVD, illetve CD lemezek is ), valamint a hálózati megoldásokat készítő, valamint különböző szolgáltatásokat biztosító részlegek a Hewlett-Packard Enterprise végzi majd, melynek élére Meg Whitman kerül majd.

A döntés értelmében a kettéválás a vállalat 2015-ös pénzügyi évének végén, egészen pontosan 2015. október 31-én zárulhat le.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus