Termékek Menü

Kihúzta a gyufát a uTorrent merész lépése a felhasználóknál

A legnépszerűbb windowsos torrentkliens, az uTorrent legutóbbi frissítése nagy felháborodást okozott a napokban a felhasználók körében, azáltal hogy a kéretlen programot csomagolt a népszerű torrent kliens mellé.

qTorrent kliens epic scam

Az “EpicScale” névre hallgató kéretlen alkalmazás a számítógépeket virtuális fizetőeszköz bányászatra használja, ez a szoftver a felhasználók tudta nélkül, csendben települt fel a számítógépekre.

Megoldás:

Nyissuk meg a Vezérlőpult „Programok és szolgáltatások” paneljét, válasszuk ki a listából az EpicScale-t, majd kattintsunk az eltávolításra.

Ezután: nyissuk meg a Windows Intézőt, majd a C:ProgramData mappát, jelöljük ki az EpicScale mappáját, és töröljük.

Ha nem látjuk a ProgramData mappát, ekkor kattintsunk a programablak bal felső sarkában található „Rendezés” fülre, majd válasszuk ki a „Mappa és keresés beállításai” opciót. A felbukkanó ablakban kattintsunk a „Nézet” fülre, majd a listában jelöljük be a „Rejtett fájlok, mappák, és meghajtók megjelenítése” lehetőséget, nyomjunk OK-t. Ekkor már látható lesz a mappa.

Amikor ez megvan, még nem végeztünk teljesen. Ha az a kifejezés nem mond semmit hogy „regedit” sem ez az eljárásmenet hogy: HKEY_CURRET_USER/Software mappa → “EpicScale” mappa, jobb klikk-> és törlés. HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun mappa, jobb oldali ablak, “EpicScale” kulcs, jobb klikk-> törlés, akkor szükségünk lesz egy takarító szoftverre.

Mi a CCleaner-t javasolnánk mert tud magyarul, egyszerűen letölthető (innen), és telepíthető. A CCleaner megnyitásakor a Rendszerleíró fület választva rögtön elindítható a keresés és javítás a hibák keresése fülre kattintva, keresés végén pedig a kijelölt hibák javítására és kész. Magát a torrent klienst is uninstalláljuk, és érdemes lefuttatni egy tisztítást a fentebbi fül segítségével a programban, majd az éppen aktuális vírusirtónkkal egy ellenőrzést végezni a gépünkön. Ajánlott újraindítani a számítógépet mindezek után, és keresni egy másik „biztonságosabb” torrent klienst, vagy egy régebbi verzióját telepíteni a kliensnek, mert nem mindig  a legfrisebb a legjobb...

És van itt még valami:

Hasznos lehetőség az  Unchecky a figyelmetlen felhasználók szoftvere. Szolgáltatásként épül be a rendszerbe és a háttérben figyel. Ha a felhasználó telepít egy alkalmazást, akkor a program működésbe lép és kiveszi a pipákat, a másként nem eladható, de települő programok és a nemkívánatos egyéb elemek elől. Az Unchecky azt is megakadályozza, hogy olyan toolbar-ok települjenek a gépre, amelyek egy alkalmazás telepítésénél a háttérben lépnek működésbe. Ez a parányi, magyarul tudó programot is érdemes telepíteni.

Az Unchecky letölthető: innen.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus