Termékek Menü

Kompakt projektorokkal tarolhat az LG

Az LG két új LED-es projektort tervez piacra dobni. A hordozható készülékek a Minibeam termékcsaládot fogják gyarapítani, és mivel különböző igényekre szabottak így nem jelentenek egymásnak konkurenciát.

Minibeam Pro

Az erőteljesebb, de éppen ezért nagyobb projektor a Minibeam Pro néven érkezik, PF1500 termékkóddal. Az apróság pedig a Minibeam TV névre hallgat, és PW800 a modellszáma. Mindkét eszköz úgy lett tervezve, hogy könnyebb legyen az eddigi projektoroknál. Az LG a kompaktság miatt az okostelefonokat, a táblagépeket és a notebookokat látja a Minibeam projektorok ideális társának. Az LG újdonságai lenyűgöző üzemidővel rendelkeznek, a sajtóközleményben foglaltak alapján a LED-es fényforrásnak köszönhetően előreláthatólag 30 ezer órát tudnak. L A párosból a Minibeam Pro 1080p támogatással dolgozik, és ha a szükség úgy hozza, akár 120 hüvelykes képátlónál is minőségi eredményt tud produkálni. A fényereje 1400 lumenes, ez azt jelenti, hogy akár sötétítés nélkül is használható lesz. A kontrasztaránya eléri a 150 000:1-hez értéket, és a lehető legjobb eredmény elérése érdekében az LG RGB LED-et használ a világításhoz. Működik kábeles összeköttetéssel, de akár vezeték nélkül is képes kapcsolatot teremteni, ami különösen jó hír az okostelefonokra és táblagépekre tekintettel. Sőt, dokumentumokat és filmeket akár USB-n keresztül is meg lehet rajta tekinteni. Külső hangszóró Bluetooth-on kapcsolódhat hozzá, így még teljesebb az általa nyújtott élmény például egy „mozizás” során. Méretei tekintve 132 x 220 x 84 milliméteres vonalakkal határolható körül, és megközelítőleg 1,5 kilót nyom.

Minibeam TV

A Minibeam TV nagyobb fényerőre képes már úgy, hogy közben kisebb és kevesebb energiát használ fel. A felbontása 1280 x 800 képpontos, és valamivel több mint 3 méteres távolságból akár 100 colos képátlójú vetítésre is lehetőséget biztosít. Itt már csak 800 lumenes fényerővel lehet számolni, és ezzel együtt a kontraszt mértéke is csökkent, de még így is 100 000:1-hez arányt nyújt. A dinamikus színvilágról ezúttal is RDG LED izzó gondoskodik. Ennek a készüléknek az igazi különlegessége az, hogy az apró mérete ellenére még egy TV tuner is került bele – a nevét is erről kapta. Emellett az LG itt is gondoskodott arról, hogy egy USB-s adathordozóról közvetlenül is lehessen filmezni vagy irodai prezentációkat tartani. Ennél a vetítőnél is jöhet a forrás vezetékes kapcsolaton, de vezeték nélkül is. Az apróság 140 x 140 x 50 milliméteres térfogattal büszkélkedhet, és nagyjából 600 grammot nyom. Az LG két újdonsága napokon belül kereskedelmi forgalomba kerül az Egyesült Államokban, illetve Dél-Koreában is. A PF1500 ára 1000 dollár körül, a kisebbik árát pedig majd a nagy testvérhez igazítják, de még nem kapott „árcédulát”.

Forrás: Ipon.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus