Termékek Menü

Jön a Destinty, fél millárd dollárból kifejlesztve!

Ma jelenik meg a Destiny, a világ legdrágább videójátéka!

500 millió dollárt (122 milliárd forintot) pumpáltak a fejlesztők a játék készítésébe, így elnyerte a világ legdrágább játéka címet.

A Destiny-t már a megjelenés előtt is ki lehetett próbálni, mely alkalommal közel 5 millióan éltek is. Az élő adásokat leginkább a nemrég felvásárolt Twitch.tv stream közvetítette, ahol a profi játékosok napi több száz dollárt keresnek azzal, hogy játszanak.

Hallottál már az 1983-as amerikai videójátékkrakkról?

Volt már példa arra, hogy ilyen mennyiségű pénzből készítettek programot; az Atari 1982-ben jött rá, hogy a nagysikerű E.T. filmből játékot csinálnak. Csak a jogdíjak kétszer annyiba kerültek, mint a film készítése. A cég természetesen óriásit bukott a játékkal, hisz aki az Angry Birds-nél kicsit jobban ismeri a szegmenst, tudja, hogy a filmadaptációk szinte mindig kudarcra vannak ítélve.

Az Atari akkorát bukott, hogy legendák szerint a legyártott lemezek tárolása is gondot okozott a cégnek, így a felhalmozott készleteket elásták a mexikói határnál. 

De visszatérve a Destiny-re. A játékot hosszú ideig tesztelték, és tele van olyan innovatív megoldásokkal, amik a GTA V-nek is elhozták a koronát. ( A játék feljesztése 260 millió dollárt emésztett fel, de már az ELSŐ NAPON 800 millió dollárt hozott vissza. )
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus