Termékek Menü

Magyar csapat nyerte a franciaországi szakmai IT EB-t!

Az Euroskills nevű versenyt kétévente rendezik meg, és a diákoknak szóló legrangosabb megmérettetésként tartják számon. Az idei, franciaországi versenyre 25 ország 450 tanulója jelentkezett, ahol hazánk 15 kategóriában indult.

A magyar csapat informatikában a dobogó legmagasabb fokára állhatott, valamint további három szakmai megmérettetésben is aranyat szereztünk. A első helyezések mellett két ezüst és négy bronzérem is gazdagította a magyar csapat eredményeit, így nemzetközi összesítésben az előkelő 6. helyet szereztük meg. 

Az informatikai csapat aranyérmét a debreceni Mechwart iskola három diákja hozta haza; a három napos küzdelemben Pető Roland, Bora László és Varga Ákos minden mezőnyben a legtöbb ponmtszámot érték el minden mezőnyben, így egyértemlű volt a hazai csapat diadala.

A fiúk felkészítését Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány vezetője végezte, aki később mint zsűritag a három diák munkáját ellenőrizte.

Sisák a verseny után elmondta; a másfél évnyi kőkemény felkészítés, az elképesztő munka, amit a magyar delegáció végzett után nem is fért kétség hozzá, hogy a mieink lesznek a legjobbak Európában

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus