Termékek Menü

Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja

Szinte a semmiből tűnt fel a Manieggs, és igazi hungarikumnak tekithető, hisz a készítői egytől egyig magyarok ezenfelül a film is Magyarországon, Budapesten készült.

Manieggs

Miklósy Zoltán rendező és az Umatik Entertainment alkotói egyedi karakterekkel és történettel készítettek egész estét animációs filmet. Alkotásukkal elsősorban a felnőtt nézőket célozták meg, egy kemény tojás történetén keresztül parodizálja ki az akciófilmes sablonokat és közhelyeket, közben utalva ismert mozifilmekre, sorozatokra. Szarkasztikusan figurázza ki korunk társadalmát és elgondolkodtat a minket körülvevő világról.

A történet szerint a frissen szabadult Johnny Cupido bosszút esküszik a tojás ellen, aki felültette és aki miatt két hetes börtönbüntetést kapott. A látványvilág meglehetősen egyedi. A legtöbb dizájn alapja a tojásalak és többnyire erre a formára épül fel a legtöbb karakter és tárgy is. A film szinte teljesen 3D animációval készült, de előfordul egy-egy 2D elem is, ami igazán remekül kinéző átváltásokat eredményez.

A Manieggs zseniális szinkronhangokat kapott, mint Kőszegi Ákos, Csuja Imre, Csőre Gábor, Boros Zoltán, Józsa Imre, Kerekes József és Bogdányi Titanilla. Plusz a film promóciójához nem csak  előzetes, hanem egy Tankcsapda-videóklip is készült.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus