Termékek Menü

Miből készül a selfie bot?

Kézzel tartjuk, ezért fontos a fogantyú anyaga. Folyton kinyitjuk és becsukjuk, ezért fontos a teleszkóp tartóssága. Hurcoljuk ide-oda, ezért fontos, hogy könnyű anyagokból készüljön.

Stabil fogás - fogantyú és csuklópánt

Az igazán minőségi fogantyú valami jó fogású szivacsos nyél lenne. Ezzel szemben a legtöbb az a bizonyos hosszában barázdált műanyag, ami kibír legalább 3-4 nyarat (és telet!). A barázdák segítenek a csúszásmentes tartásban, ami fontos szempont egy hídkorláton túli selfie készítésekor. Ha már itt tartunk, legyen csuklópántos a bot, és legyen jól rögzítve az egyébként levehető csuklópánt.

Teleszkóp

A magasabb árú botok között található karbonszálas kivitelű, az egyszerű hobbi kivitel könnyűfém ötvözetekkel készül. A fém olcsóbb, de ez sem jelent feltétlenül rosszabb minőséget és a súlykülönbség sem jelentős. Alacsony költségvetésű turistaként csak ésszerű kompromisszumnak mondanám. Ami az élettartamot befolyásolja, az úgyis a teleszkóp mechanizmus lesz, nem pedig az anyag maga.

A kameratartó

A kameratartó csakis műanyag lehet, esetleges fém rögzítő és állító szerkezetekkel, aminél érdemes megnézni, hogyan viselkedik a cucc olyan helyzetekben, amikor nem akarom a véletlenre bízni, hogy lepottyan-e valahová a konfiguráció legdrágább része. Érdemes kicsit megrázogatni! Nem jó, ha leesik a felvevőként működő mobil, tablet, vagy kamera. A tartóban lévő rugók tartóssága megint csak ár kérdése.

Tartalomhoz tartozó címkék: Selfiebot-kisokos