Termékek Menü

Milyen adathordozót válasszak?

Napjainkban adathordozók sokasága áll rendelkezésünkre dokumentumaink tárolására. Azonban mindig érdemes szem előtt tartani azt, hogy mennyi ideig szeretnénk tárolni az adatot.

A hagyományos írható CD / DVD lemezek általában 10-15 évig képesek megőrizni adatainkat. Ha ennél hosszabb ideig szeretnék tárolni, akkor érdemes utána nézni annak, hogy milyen extra rétegekkel van ellátva a disc. Az AZO és MABL réteggel ellátott lemezek akár egy életen át is képesek a rajta tárolt dokumentumainkat megőrizni.  

Az esetben, ha az átlagos adathordozók kapacitását (4,7 GB) már túlszárnyalták mentendő képeink, filmjeink, dokumentumaink, akkor érdemes Dual Layeres (Dupla rétegű) vagy Blu Ray lemezeket használni tárolásra.

Akik nem elégszenek meg a hagyományos kinézettel, és egyedi borítóval szeretnénk megkülönbözteti a tartalmat, akkor erre a legideálisabb választás a Printable (csak tintasugaras nyomtatóval nyomtatható a felülete), vagy a LightScribe (gravírozható) lemezek.

Kicsi helyen elférő és napi használatra a legideálisabb a pendrive, vagy SDkártya (Memóriakártya).  Amennyiben inkább a tárolás, mintsem a hordozhatóság, és fizikai méret a fontos, a külső merevlemez (HDD), vagy dokkoló szolgálhatja ki igényünket, amelyeknek a kapacitása mára már TB-ban mérendő.

< vissza

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyik