Termékek Menü

Puzzlephone - a szétszedhető csodamobil

Nem csak a Google dolgozik szétszedhető telefon kifejlesztésén. A finn Circular Devices is elkészítette saját koncepcióját, amelynek a Puzzlephone nevet adták. A telefon a tervek szerint ugyanolyan szétszedhető lenne, mint az alapötletet adó Phonebloks.

Puzzlephone

A finnek megoldása három részből állna: a kijelző és a váz adná a törzset, az akkumulátor és az elektronika a telefon motorját, a processzor és a kamera lenne az „agy”. A felhasználók saját igényeik szerint személyre szabhatnák, hogy mire van szüksége: mekkora memóriát, tárhelyet, milyen kamerát szeretne a telefonjába. Az alkatrészeket online áruházban lehetne megvenni, és egy mozdulattal behelyezhetőek lennének a telefonba.

Egy életre szóló telefon?

Elvileg, az LCD-panel akár egy évtizedig is kibírja, ha nem törjük össze. A cserélhető modulokkal pedig az ígéretek szerint egy életre szóló készüléket pakolhatunk össze magunknak. Hiszen ha egy alkatrész elromlik, eltörik, vagy elavul, csak azt az egy egységet kell kicserélni. Hasznos, és környezetkímélő megoldás is egyben!
De nem csak a hardvert, a szoftvert is váltogathatjuk, így nem lesz rákényszerítve a tulajdonos, hogy olyan mobilt használjon, amelyen az operációs rendszer számára nehezen kezelhető. A fejlesztők pedig széleskörű hozzáférést kapnának a rendszerhez az appok elkészítéséhez.

Dave Hakkens tavaly elindította a Project Arát az Egyesült Államokban, és úgy tűnik, az ötlet a finneket is megmozgatta. A Circular Devices céget szeptemberben alapították a Nokia székhelyén, Espooban. A csapat tervei szerint többféle színben lesz kapható majd a Puzzlephone, amely várhatóan 2015 második felében kerülne kereskedelmi forgalomba, a középkategóriás mobilok piacát célozva meg vele. És kezdetekben android operációs rendszerrel tervezik ellátni. Ez az összelegózható puzzlefon megmozgatta a mi fantáziánkat is. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus