Termékek Menü

Sok a panasz a Retina kijelzős MacBook Pro noteszgépekre

Egyre több Retina kijelzővel szerelt MacBook Pro noteszgép tulajdonos fejezi ki nemtetszését, fórumokon, illetve az Apple hivatalos oldalán amiatt, mert noteszgépük kijelzőjének tükröződés-gátló bevonata az idő múlásával foltosodni kezd. A hibajelenségről egyébként már régóta beszélnek a tulajdonosok a fórumokon, de az utóbbi hetekben ugrásszerűen nőtt az elégedetlenkedők száma.

MacBook Pro Retina kijelző hiba

Az említett probléma azokat a Retina kijelzős MacBook Pro noteszgépeket érinti, amelyeket 2012 közepe és 2014 közepe között gyártottak (viszont nem mindet) ezeket 2012 júniusa óta értékesítik, azaz még napjainkban is. A kijelzőt fedő vékony tükröződés-gátló réteg hajlamos a foltosodásra és a leválásra, amit különböző hatások válthatnak ki (hozzáér a lecsukott kijelző a billentyűkhöz vagy az érintőpadhoz, de a leválását a nem megfelelő törlőkendő használata is okozhatja, így akár egy mikroszálas törlőkendő is előidézheti a réteg-leválást. Még érdekesebbé teszi a problémát az, hogy a hibás kijelzővel rendelkező noteszgépek tulajdonosai állítják, betartották az Apple utasításait és a gyártótól beszerzett törlőkendőt használták.

Az érintettek egyelőre meglehetősen vegyes reakciókkal találkoztak. Van akinek sikerül kieszközölni a javítást garanciálisan, és van akit azzal ráztak le, hogy esztétikai hibára nem vonatkozik a garancia, így a kijelző cseréje csak több száz dolláros szervizdíjért cserébe oldható meg. Az első reklamációk 2013 augusztusában érkeztek, ám azóta egyre nagyobb mértékben növekszik az érintettek tábora, és már külön Facebook csoportot is nyitottak, hogy hatékonyabban egyeztethessenek egymással az ügyben. Az Apple-nél eddig nincs hivatalos álláspont az ügyben, de ha az elégedetlen vásárlók tábora tovább növekszik, akkor elkerülhetetlen lesz a hivatalos közlemény kiadása.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus