Termékek Menü

SSD merevlemez...memóriafoglalatban!

olcsó dvd webáruházSandisk eddig is híres volt innovatív termékeiről, melyre új adathordozója is kiváló példa!

A cég ugyanis egy különleges SSD-vel lép a piacra, mely nem is SSD meghajtó, sokkal inkább nevezhető SSD kártyának.
Az igencsak vonzó tulajdonságokkal rendelkező kártya ezúttal nem PCI slotban, hanem DDR3 foglalatba illeszkedik, ennek köszönhetően pedig sokkal közvetlenebb hozzáférést biztosít a központi egységhez.

A Sandisk ULLtraDIMM névre hallgató SSD terméke nem memóriakártyákhoz használt illékony DRAM memóriachipeket használ, hanem NAND Flash memóriachipeket, melyek tápellátás nélkül is alkalmazhatók.

Mivel a kártya nem egy PCI slotban kap helyet, hanem az alaplapunk egy memóriafoglalatában, az adatok elérési ideje rendkívül alacsony. A gyártó adatai szerint az olvasási késleltetés 150, míg az írás 5 mikroszekundum alatti intervallumot tesz lehetővé, ami rendkívül csábító adat! Az egyes modulok akár 150 000 írás/olvasás műveletre képesek másodpercenként, az írási feladatot pedig 65000 alkalommal tudja eszközölni ugyanennyi idő alatt. A rendkívül gyors SSD 1 GB/s olvasási sebességet, és 760 MB/s írási sebességet garantál.

A SMART Storage Systems Guardian Technológiájának köszönhetően ( mely a Sandisk szabadalma ) tíz teljes teleírást viselnek el öt éven keresztül, azaz a 400 GB-os verzió akár 7 PB-nyi írást is kibír élettartama során!

A Sandisk a biztonságra és a hirtelen leállások alatt fellépő adatvesztésre is gondolt; a Guardian Technology alapján nagykapacitású kondenzátorokat is elhelyeznek az SSD modulokon, melyek egy hirtelen áramszünet bekövetkezténél garantálják az épp aktuális írási folyamat befejezését.

Az újdonságot már tesztelik az üzleti felhasználók, tekintve, hogy az ULLtraDimm elsődleges célpiaca a nagyvállalati szerverparkok; egyenlőre azonban csak minőségellenőrzési célzattal. 
Szorítóban az ADATAlegerősebb M.2-es SSD meghajtója!

Az idei, januárban megrendezett CES alkalmával mutatta be az ADATA a legújabb SSD kártyáját, mely a AXNP280E család részét képezi majd.

Az említett meghajtó továbbfejlesztésével hozták létre a SR1020NP sorozatot, mely akár 1 TB-os kapacitással is elérhető lesz. A SR1020NP SSD kártyák MLC NAND Flash chipeket használnak majd, melynek köszönhetően az M.2-es SSD kártyákkal szemben kétszeres sávszélességgel gazdálkodnak.

Amíg a mai M.2-es SSD kártyák PCIE x2 csatlakozófelületet használ, az új SSD már PCIE x4-es felülettel lesz kompatibilis.
A gyári specifikációk szerint a Sandforce 3700-as sorozatú SSD vezérlők átviteli sebessége 1800 MB/s, melyet nem lehet kihasználni a PCI Express 2.0 x2-es alaplapoknál, a sávszélesség limit miatt.

A Computex 2014 szombati zárása után hamarosan új információk is napvilágot látnak az ADATA legújabb SSD fejlesztéséről.

www.dvdolcsone.eu
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus