Termékek Menü

Stockholmban az Epicenter munkatársai mikrocsip implantátumokat kapnak

Az egyik svéd high-tech irodaház, dolgozói kódok és kártyák nélkül férhetnek hozzá a biztonsági ajtókhoz, fénymásolókhoz, miután RFID-csippet ültetnek a kezükbe. A beültetésről természetesen mindenki maga dönthet, viszont ennek költségeit az igénylőnek kell állni. Egy RFID-csip közel akkora mint egy rizsszem, 10 év a tervezett üzemideje, és könnyű beültetni valamint eltávolítani.

RFID-chip

Az újfajta beléptetést egy éve tesztelték, most pedig országos tanulmányt készítenek róla. Szeretnék, hogy legalább száz embert lássanak el csippel, akik segítenek fejleszteni, a technológiában potenciális lehetőségeket A jövőben akár egyedi azonosítót is kaphatnak így a dolgozók, így követhetővé válik a tartózkodási helyük is.

A technológia nem új, a világon már számos helyen alkalmaznak ilyen csippeket, és főleg az előnyeit hangsúlyozzák, pedig van egy régi „tanulmány” ami ezen azonosítási megoldáshoz társítható, és sokan társítanak is: „Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.”

A "tanulmány" címe:  Jelenések könyve - 13. rész (16-17-18)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus