Termékek Menü

Telefonnal fotózol? Van pár tippünk!

Ma már az okos-telefonokkal történő fényképezés rendkívül kényelmes, és az elkészült fotók az idő múltával egyre nagyobb eszmei értékkel bírnak, ezért fontos hogy hogyan tároljuk azokat, valamint hogy milyen minőségben.

Mikor mentetted le utoljára a képeid?

Baba fotó

Bár nem csak az édesanyákkal fordulhat elő, de egy az Egyesült Királyságban készített friss felmérés is rávilágított arra, hogy az édesanyák 44 százaléka, ( minden második anyuka) elvesztené a gyermekéről készített összes fényképét, amennyiben elhagyná az okos-telefonját, vagy ellopnák azt. A kutatásban részt vett személyek 92 százaléka ma már csak okos-telefonnal fotózza a gyermekét, és az eredmények szerint, naponta átlagosan 1,1 felvétel készül ily módon. A megkérdezettek 7 százaléka havonta száznál is jelentősen több fotót szokott készíteni. A résztvevő anyukák ötöde veszített már el különböző okokból digitális fényképeket. Ezért is javasolt időről időre biztonsági mentést készíteni a felvételekről, számítógépre menteni el a fotókat.

Szeretnél jobb minőségű képeket csinálni?

Ma már szinte minden mobiltelefonban van beépített kamera, és bár ez az apró szerkezet nem váltja fel a hagyományos fényképezőgépet, aránylag jó képeket lehet vele készíteni.
Egyszerűnek tűnik fotózni egy okos-telefonnal, jóval szerteágazóbbak a lehetőségeink, mint azt gondolnánk. A legfontosabb, hogy az optika könnyedén bekoszolódhat. Apróság, de nem árt minden használat előtt rápillantani, és megtisztítani azt!

A sok okoskodás helyett egy videót mutatunk neked, bár angol nyelvű, azonban nem kell hosszas, érthetetlen magyarázatokra számítanod, a fotós szinte szavak nélkül, a gyakorlatban mutat meg minden egyes lépést. Néhány tipp egyéb okos-telefonokon is kipróbálható.

A videóban: egy iPhone 5S és Lorenz Holder fényképész

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus