Termékek Menü

Üvegszálas Corning optikai kábelek

Optikai 3.0 USB csatlakozzásal szerelt kábelt mutatott be a Corning, melynek érdekessége, hogy a csatlakozófelületek közt nem a megszokott rézalapú kábelek hoznak létre kapcsolatot, hanem üvegszál alapú optikai kábel. 

A rézalapú kábelekkel szerelt USB kábelek áthidalási képessége véges, nem gyakori a 3 méter feletti kábel. Az új üvegszálas Corning optikai kábelekkel azonban akár 30 méteres távolság is áthidalhatóvá válik. 

Ezek a kábelek kiválóan viselik a hajlítgatást, az összenyomást vagy csomósodást. A nagyobb áthidalási képesség okán kiváló megoldást biztosít külső adattárolókhoz, értékesítő terminálokhoz, nyomtatókhoz, iskolai okostáblákhoz, illetve ipari és egészségügyi felhasználásban lévő konzolokhoz.

A gyártó első körben egy 10 méteres kábelt dob piacra, melynek ára 110$ körüli áron lesz elérhető. Idővel az optikai kábel 15 és 30 méteres változata is elérhetővé válik, még idén. A Corning USB 3.0-s kábelek 5 Gbps adatátviteli sebességet biztosít, előnye még, a rézalapú kábelekkel szemben, hogy fele olyan vékonyak, és 80%-al könnyebbek, ennek köszöhetően használatuk és szállításuk is egyszerűbb.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus