Termékek Menü

Van bőr a képén! Itt a bőrrel borított sportautó!

A Light Cocoon valószínűleg megmarad tanulmánynak, ám a technológia még visszatérhet egyes utastéri részelemek vagy az összecsukható-tetők megoldásainál.

EDAG Light Cocoon

A vízálló vászonból készült külső burkolat legalább annyira különleges, mint az azt merevítő vázszerkezet. Ugyanis azt 3D-s nyomtatóval építenék fel, mégpedig organikus, optimalizált teherbírású konfigurációban. A Light Cocoon ezen felül még meg is van világítva belülről. Így igazán különleges, már-már a fantasztikus filmekből ismerős képet tár elénk az EDAG, aminek ihletét egy falevél felépítéséből merítették.

A különleges anyag, ami beborítja az autót, Jack Wolfskintől származik, és állításaik szerint négyszer könnyebb, mint egy átlagos fénymásolópapír. A háromdimenziós nyomtatás előnye egyébként, hogy nem az átlagos módszerekkel szemben itt nem egy nagyobb egységből kell kisebbet faragni, hanem éppen fordítva, ami sokkal jobban kontrollálhatóvá teszi a gyártási folyamatot.
Hogy mire lenne képes az Euro NCAP töréstesztjén, az egyik fő kérdés a koncepcióval kapcsolatban, hiszen amennyiben valóban kellő biztonságot tud nyújtani az utasoknak, úgy a könnyű szerkezet és az egyszerűbb gyártási folyamat a jövőben valóban megjelenhet az autógyártásban.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus