Termékek Menü

Vírust találtak az elektromos cigarettában!

Az újabb eszközökbe, kiegészítőkbe praktikus okokból gyakran szerelnek USB portot, mert így nemcsak konnektorból tudjuk azokat tölteni azokat, hanem akár a számítógépről is. Ez viszont komoly veszélyeket is rejthet, mert egyre gyakoribbak a hardverekre telepedett vírusok, amelyek az USB porton keresztül meg tudják fertőzni a rendszereinket.

vírust találtak az elektromos cigarettában!

Egy vírus eredetét nehéz megtalálni. A digitalmunition-on közzétett történet szerint a cég informatikusai már minden lehetőséget megvizsgáltak, de a rendszerekben semmilyen nyomot nem találtak a fertőzésre. Végül feltették a kérdést: Mostanában változott valami a kollégák életében?

Igen, a cigarettáról néhányan átváltottak e-cigire. Így terelődött a gyanú a számítógépen töltődő eszközre, és ezután meg is találták rajta a kártékony kódsorokat.
De nem csak az elektromos cigaretta az újabb példa a hardverben elrejtett vírusokra, korábban már mp3-lejátszókon, digitális képkereteken is találtak ilyen programokat. Sajnos egyre gyakrabban számíthatunk USB-n terjedő kártevőkre, mert az eszközöket vezérlő chipek védtelenek, és viszonylag könnyen át lehet őket programozni.

Ha fontos adatokkal dolgozunk, érdemes letiltani a számítógépek USB-portját, vagy azokra csak hitelesített eszközöket rácsatlakoztatni. Otthon azonban csak a rendszeresen frissített vírusirtó, és a megbízható eszközök használata véd meg minket az ilyen kártevőktől...

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus