Termékek Menü

Viszlát, Windows XP!

Nyugodj békében, Windows XP!

Tegnap történelmi napra ébredt az operációs rendszerek világa, ugyanis 13 év után a #Microsoft véglegesen befejezte a legsikeresebb operációs rendszer támogatását. Tegnap este még kiadtak egy utolsó patchet, azonban a továbbiakban már csak a Custom Support csoportban lévő kormányok és nagyvállalatok licenszeire készül majd frissítés, meglehetősen borsos árakon. ( A britek évi 5,5 millió fontot áldoznak a frissítésekre, de a holland kormány is a csoportban van )
Az #XP a világ legsikeresebb operációs rendszere volt; 7 hónap híján 13 éves pályafutása alatt 1 milliárdnál több PC-re telepítették a 45 millió (!) soros forráskóddal büszkélkedő rendszert.

A "Whistler" kódnevű program 2007-ben volt a zeniten, mikor a számítógépek 83,78 százalékán futott. Hazánkban még ma is a rendszerek negyede használja, Kínában pedig közel 50%-os ez a penetráció.

A Windows XP-nek köszönhetjük például a memékben gyakran felkapott Internet Explorer 6, de a Clear Type betű simítás, az Universal Plug-n-Play, a rendszer visszaállítás lehetősége és a beépített tűzfal is az XP "gyermekei".

A Microsoft mától nem javasolja az operációs rendszer használatát, tekintve, hogy nem adnak ki hozzá biztonsági javítást.

Te milyen OPrendszert használsz? 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus