Termékek Menü

A nagy Windows 10 kívánságlista!

Rendkívül pozitív fogadtatásban részesült a Windows 10 kipróbálható bétája; ennek oka a felhasználók szerint, hogy hatékonyan ötvözi a Windows 7 és 8 jól sikerült részeit. Összeszedtük, mi a 10 legtöbbet leadott feedback a kívánságlista alapján, melyet a tesztelők igényelnek a még jobb Windows 10 édekében.

1. Windows intéző fülek

A Windows 10 fájlkezelője rendkívül okosan lett megalkotva, azonban továbbra is több kell belőle, hogy a felhasználás során fellépő több munkafolyamat között váltani tudjunk. A legnépszerűbb kérés tehát ezek javítása.

2. Frissítések a Windows Update-en keresztül

A kérés lényege, hogy a számítógépen fellelhető összes driver frissítése elérhető legyen a Windows Update-en, beleértve a videókártya vezérlőt, alaplapi vezérlőt is. Kérdéses, hogy ez mennyire kivitelezhető, hisz ehhez a gyártók közreműködése is szükséges.

3.  Nem kellenek a Vistából ismert Aero elemek

Nem csoda, hisz a Windows 10 minimalista megjelenése nem követeli meg a Vista színgazdag részleteit, mint az Aero ikonok.

4. Aero Pass, vissza!

A kéréssel, miszerint be és ki lehessen kapcsolni a Vista és a Windows 7 Aero felületét. Kérdés, hogy az egységes megjelenést preferáló Windows 10 mennyire lessz erről meggyőzhető.

5. Iráni naptár.

A jól ismert perzsa naptár is szerepel a kérések listáján.

6. Örök élet, ingyen sör!

Szintén népszerű kérés, hogy a rendszer ingyenes legyen, illetve régebbi rendszerekről egyszerűen lehessen upgradelni. Nagy valószínűséggel Windows 8-ról ingyenesen lehet majd upgradelni.

7. Bármit ki lehessen tűzni a Start menübe.

Ne csak programokat, de akár dokumentumokat is.

8. A jegyzettömb

A Windows rendszerek legspártaibb alkalmazása a jegyzettömb. Sok tesztelő szerint ideje lenne lecserélni egy Notepad++ jellegű alkalmazásra.

9. Hangalkalmazások finomítása

A kérés lényege, hogy ha több kimeneti eszközzel rendelkezünk ( hangszóró, fejhallgató ), lehessen váltogatni, milyen kimenet milyen hangerőt kapjon adott alkalmazásoktól.

10. Drag and Drop a virtuális asztalok között

A Windows 10 legújabb újdonsága a virtuális munkaasztal. Sajnos futó alkalmazásokat még nem lehet mozgatni; a kérés ennek javítását célozza.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus