Termékek Menü

Windows 10 válthatja az Android-mobilok rendszerét is

A Microsoft a jelek szerint minden fronton beveti majd a Windows 10-et, nem csak az asztali, de mobilfronton is. Ehhez pedig a Microsoft egy olyan ROM-ot tervez kiadni, amellyel az Androidos telefonokon is le lehet majd cserélni a rendszerszoftvert az új Windowsra.

Windows 10 Android helyett

Egy Androidos telefon tulajdonos, vagy alapból, vagy némi trükközést követően képes lehet egy új, akár a régitől teljesen eltérő rendszerszoftvert is feltölteni, az eredeti helyett. Ilyenek például a Cyanogenmod ROM-jai, amelyekkel a gyártók által már nem támogatott készülékekre is fel lehet telepíteni a legfrissebb Android-verziókat.

A Microsoft-féle ROM-mal lecserélhetővé válna Windows 10-re az eredetileg Androiddal érkező mobiltelefonok operációs rendszere is. A Microsoft ROM az Android-készülékeken, már nem a Google operációs rendszerének egy újabb verziójára, hanem a Windows 10-re frissítené a készülékeket. Ugyanakkor meghagynák az eredeti rendszerhez történő hozzáférést is, azaz a Windows 10 duál-bootolható lenne, így a frissítést követően az Androiddal a felhasználók úgy próbálhatnák ki az új rendszert, hogy ehhez sem új mobilt nem kellene vásárolniuk, sem meglévő androidos alkalmazásaikról nem kellene végleg lemondaniuk. A lehetőség első körben csak a Xiaomi Mi4 mobilok tulajdonosai számára lesz elérhető, és hogy ha a program sikeres lesz, a Microsoft más, Android-készülékekhez is elérhetővé teszi majd a cserét lehetővé tevő ROM-ját.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus