Termékek Menü

Windows helyett: Manjaro Linux!?

Hamarosan jön a Windows 10, és ahogy fejlődnek a Windows operációs rendszerei úgy lesznek nagyobbak a rendszerkövetelményeik is, természetesen ez a Manjarora is igaz, viszont gyengébb, régebbi gépeken is jól használható rendszer.

Manjaro Linux 0.8.11

A Manjaro Linux fejlesztőcsapata nagy büszkeséggel jelentette be még tavaly, hogy a disztribúció legújabb verziója. A 0.8.11, kódnevén Ascella, letölthető KDE és XFCE környezettel a disztribúció hivatalos honlapjáról. Ez nem is mondott sokat tavaly sem, mert a Linuxra valahogy nehezen áll rá a felhasználók többsége. Mégis kíváncsiak voltunk és „feláldoztunk” egy gépet, mert Linuxos berkekben is szinte csak jókat lehet olvasni, hallani a Manajaro disztribúcióijairól.

Többek között a könnyű telepítést, a kellemes kinézetet (XFCE), az automatikus hardverfelismerést említenénk meg (nyomtatókat is alapból felismeri), és a wifi-re is egyből csatlakozik, az elérhető kapcsolatokból csak ki kell választani megadni a jelszót és kész. Persze itt nem merül ki az előnyök száma, de kezdőknek ez talán már elég információ lehet, hogy kipróbálják a Manjarot.

Telepíthető lemezről, vagy akár USB meghajtóról is, csak a kívánt csomagot kell lemezre írni, vagy egy bootolható pendrive-ot készítve máris neki lehet fogni. A telepítés nekünk kb. 15 percet vett igénybe, szóval nem egy egész napos program egy Manjaro telepítés. USB-re „íráshoz” a Rufus segédprogramot használtuk. Összegezve egy nagyon kellemes rendszer, és persze ingyenes, csak ajánlani tudjuk, a Manjaro Linux magyar oldalán pedig minden további információ elérhető a telepítéssel, programokkal kapcsolatosan, és az oldalról is letölthető a Manjaro.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus