Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

2 nap alatt nyomtat egy Stratit a Local Motors

A Local Motors által nyomtatott autó csupa matt, fekete műanyag, viszont elég sportosra sikeredett. Nyilván az elektromos hajtású motort és az akkumulátort nem lehet printelni, de a váz, és a karosszéria 3D nyomtatással készült, szénszál-erősítésű műanyagból. A kocsit a chicagoi International Manufacturing Technology Show-n alatt nyomtatták ki először nagy közönség előtt, akkor még 6 nap alatt, de a cég a nyomtatási folyamat 24 órára rövidítését vette célba.

Strati, Local Motors

Az autóban elektronikus indításgátló, regeneratív tárcsafékek találhatók, hajtóműve automatikus, egysebességes. 6,1 kWh kapacitású akkumulátorával ~100 km távolságot tud megtenni, töltésére pedig elegendő 3,5 óra. A 17 lóerős motor 80 km/h végsebességre képes. Az egész autó mindössze 40 alkatrészből áll, a karosszéria pedig 227 nyomtatott rétegből tevődik össze, a lökhárítót függőlegesen nyomtatták ki, hogy baleset esetén ne kelljen a teljes karosszériát kicserélni, csak a sérült részeket.

A kormánykeréken található az automata váltó, és az autó szinte teljesen hangtalanul közlekedik. Mivel csak viszonylag lassú közlekedésre képes, sem légzsák, sem biztonsági öv nem található benne. A Starti megvalósulása is jól érzékelteti, hogy az autóiparban egyre nagyobb teret nyer 3D-s nyomtatás, remélhetőleg a 18 ezer dolláros árcédulából még faragnak majd, mert az előállítási ára mintegy 7000 dollárra tehető, de még így is drága játékszer egy Strati, de itt megnézheti, hogyan készül:

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus