Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Az univerzális kártyaolvasó

Az univerzális kártyaolvasó

A mindennapjaink részévé vált elektronikai cikkek legtöbbje adattárolás céljából memóriakártyát használ. Ezek a mobiltelefonok, tabletek, e-könyv olvasók, fényképezőgépek, akár számítógépek és sok olyan egyéb eszköz, melyeknél a memóriakártya használatának lehetősége meg sem fordul a fejünkben.

Az univerzális kártyaolvasók segítségünkre lehetnek abban, hogy ezen eszközök mentett adataihoz hozzáférjünk, és akár máshová is elmenthessük azokat. Az univerzális jelzőt amiatt kapta, hogy a kártyaolvasó több fajta memóriakártyát képes kezelni. Így már egy kártyaolvasó is akár a teljes lakás és család igényeit ki tudja szolgálni. Akinek így első hallásra idegenül hangzik, a memóriakártyák használatával kapcsolatos információk között tud tájékozódni. Alapvető tájékozódási pontként még javasolt a memóriakártyát használó eszköz termék leírásának áttekintése.

Az univerzális kártyaolvasók a piacon

A memóriakártya olvasók termékkínálata széles, hasonlóan a szórakoztató elektronikai, műszaki cikkekhez. Különböző színekben és méretekben kaphatóak. Méreteik az egészen kicsi pendrive-hoz hasonló kivitelektől, a körülbelül bankkártya nagyságig változnak, mely eszközök megjelenését változatos színvilággal dobták fel. Az egyes kártyaolvasók más-más típusú memóriakártyák olvasásához készültek, de mint említettük mindenképp több kártya kezelésére alkalmas.

Amikor memóriakártyáról beszélünk, sokan nem tudják, hogy nem csak SD és Micro SD kártyákat különböztetünk meg, hanem ennél szélesebb a paletta. A hagyományos SD mellett elérhető az SDHC és SDXC memóriakártya. Ugyan ritkán találkozunk velük, de léteznek Mini SD kártyák is, ezek azonban csak SD és SDHC változatban készültek el, SDXC-ben nem. Mivel az egyes eszközeinkbe más-más memóriakártya típust alkalmazunk, érdemes beruházni egy univerzális kártyaolvasóba, ami kialakításától függően minden típust olvasni tud vagy legalábbis a legtöbbet.

A kártyaolvasók mindegyike USB-n keresztül csatlakozik az eszközhöz, amelyre a kártyaolvasó segítségével az adatátvitel történik. Nagysebességű adatátvitelt garantálnak, és az üzembe helyezésük is gyerekjáték. Telepítés nélkül, USB portra felcsatlakozva működnek. Az univerzális kártyaolvasók fő sajátossága, hogy a kártyaolvasókban elhelyezett kártyák között is közvetlen kapcsolat van. Tehát az univerzális memóriaolvasó segítségével tudunk egy kártyáról egy másik kártyára adatot írni. Természetesen az operációs rendszerek legtöbbjével jól együtt működik egy ilyen kártyaolvasó. Sőt, a technikai fejlettségük mellett megjelenésükkel is követik a jelenlegi trendeket.

A Kingston 3.0 FCR-HS4 nagy sebességű memóriakártya olvasó USB 3.0-ás csatlakozásának köszönhetően, gyors adatátviteli sebességre képes. Emellett a jelenlegi piaci helyzethez, a legnagyobb számban előforduló memóriakártya típusok olvasásához tervezték. A Kingston neve nem hangzik ismeretlenül a számítástechnikában jártasaknak. Ők jól tudják, és mi igazolni is tudjuk, hogy a cég fémjelével készült termékek mindegyike magas minőséget és hosszú élettartamot biztosít a felhasználóinak.

Webáruházunkban a kártyaolvasók mellett, az azok használatához elengedhetetlen memóriakártyák minden típusát megtalálja és meg is rendelheti tőlünk. Termékeink minőségét a gyártók neve mellett a “termék garancia” biztosítja a vásárlóink részére. Kínálatunk a magánszemélyek és vállalkozások mindennapi és számítástechnikai termék szükségletével és kiegészítői igényeivel is harmonizál.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus