Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Titkosított email szolgáltatás a németektől

A német fejlesztésű Tutanota titkosított email szolgáltatás, egyszerű kezelést és biztonságos kommunikációt ígér, a böngészős verzió mellett ráadásul már okostelefonokon is elérhető alkalmazás formájában.

Tutanota 2015

A titkosított üzenetküldő szolgáltatások népszerűsége az utóbbi évek sorozatos kormányzati megfigyelési botrányait követően szépen növekedni kezdett, a kínálat azonban csak nehezen tartja az iramot, és a keletkezett űrt igyekszik kitölteni a még béta szakaszában működő Tutanota. A titkosított email szolgáltatás nyílt forrású, és a biztonság mellett az egyszerű kezelhetőséggel igyekszik felhívni magára a felhasználók figyelmét. A szolgálatátás végpontok közötti titkosítást alkalmaz, az egyes üzenetek kódolása és dekódolása a feladó, illetve a címzett készülékén történik, a kulcsokkal kizárólag e két fél rendelkezik. Ennek köszönhetően a kormányzati szervek még ha köteleznék is a vállalatot a felhasználók levelezésének kiszolgáltatására, az, semmilyen információt nem tudna átadni.

A szolgáltatás RSA és AES titkosítást használ, az egyes felhasználókhoz a regisztrációkor rendeli hozzá azok nyilvános és privát kulcsait, utóbbiak szintén a klienseszközökön generálódnak nem a vállalat szerverein, így az nem is férhet hozzájuk. A szolgáltatással továbbá lehetőség van hagyományos, titkosítatlan levelezésre is, a vállalat szerverein ezeket az üzeneteket is kódolva tárolja. A Tutanota elérhető böngészőből, illetve androidos és iOS-es alkalmazás formájában is ingyenesen letölthető. Az email fiók díjmentesen 1 GB tárhelyet kínál a felhasználóknak, a vállalat a jövőben ennél nagyobb opciókat is kínál majd, előfizetési díj ellenében.

Forrás: tutanota.de, hwsw.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus