Termékek Menü

Túl lassú az internete? Mérje meg térben és időben, majd mondja el a Kormánynak is!

Országos térképet készít a hazai széles sávú internetről a Nemzeti fejlesztési Minisztérium. Ennek keretében egy térképen bárki bejelölheti az otthoni internetének sebességét. Ezt egy Magyarország.hu oldalon történő ügyfélkapu regisztráció után lehet lehet megtenni a szelessav.e-epites.hu oldalon.

A széles sávú térképet már most is lehet böngészni, természetesen regisztrációval.. Nos inkább kihagytuk a lehetőséget, inkább megmértük a sajátunkat pár sebességmérésre szakosodott weboldalon. És milyen jól tettük, de erről picit később. A jelenlegi nyilvántartást, a hazai távközlési szolgáltatók adatai alapján állították össze, az statisztikát most viszont a felhasználók saját tapasztalataival pontosítanák. A térképen bárki kiválaszthatja saját lakcímét, valamint 2015. március 15-ig jelezheti, ha az általa tapasztalt le-, és feltöltési sebességek eltérnek a térképen jelzettnél.

Az országos térképen 3 kategóriát különböztetnek meg:

- egyáltalán nincs el széles sávú internet szolgáltatás
- 30 megabit/másodpercnél lassabb
- 30megabit/másodpercnél gyorsabb kapcsolatokat 

Kiváncsian várjuk hogy lesz-e pozitív eredménye a felmérésnek, időtöltésnek biztos jó.. Viszont most jöjjön a tartalom a cikkben. Találtunk egy olyan internet sebességmérésre szakosodott oldalt, amely annyira modern, hogy mérés közben, nem csak térben, de még időben is mutatja Magyarországot. Tényleg dizájnos az oldal, csak ezzel fogunk mérni ezután! Kiemelnénk még hogy a le és feltöltési sebesség mérésének adatait fel is olvassa, női, igaz kicsit géphangon. 

Great Hungary

Forrás: speedtestnet.eu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus