Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Blog-érdekesség

Új hírek és érdekességek, új informatikai bejelentések a dvdolcson.eu olcsó dvd, dvd olcsón webáruház oldalán! Hozzáadás a kedvencekhez
blog-érdekességek

A memóriakártyák apró digitális tárolóeszközök. Kis méretük ellenére nagyon egyszerűen és jól használhatóak. Fontos azonban tudni, hogy az egyes eszközök különböző típusú memóriakártyák használatát igénylik. Nézzük meg, melyek ezek.

Az energia nélküli adattárolásban napjainkban a memóriakártyák játszák a főszerepet. Felhasználási területük rendkívül széles. Szinte a legtöbb memóriával rendelkező elektronikai eszközünk tartalmaz egy memóriakártyát, melyet elsődleges vagy másodlagos mentési helyként használ. Ezek az eszközök a mobiltelefonok, videókamerák, MP3 lejátszók, táblagépek, játékgépek, konzolok.

Bejegyzésünkben a HDD-k vagy más néven merevlemezek felépítését vizsgáljuk meg. A HDD lehet külső vagy belső is, attól függően, hogy mi a célunk vele. A konkrét felépítésük és működési elvük mindkét esetben ugyanaz, csak a csatlakozásukban és áramellátásukban mutatkoznak az eltérések.

Röviden összefoglaljuk mit érdemes tudni a merevlemezek méreteiről, típusairól és arról, hogyan működnek, így megkönnyítve a választást.

A pendrive-ok közkedvelt adathordozók, melyet elsősorban kis méretüknek és nagy tárhelyüknek köszönhetően értek el. Különböző csatlakozó típusokkal kerültek kialakításra, így már nagyon sok műszaki cikkhez csatlakoztathatóak. Vannak azonban olyan esetek, amikor a pendrive írásvédetté válik egy meghibásodás során és így nem tudjuk megfelelően használni. Ennek a problémának a megelőzésére és megoldására keressük a lehetőségeket.

Az adathordozók megsemmisítésére azok sérülése, és személyi adataink biztonsága érdekében is szükségünk lehet.

Egyes adathordozók akár egyszerűbb otthoni megsemmisítési eljárás keretén belül is tönkretehetőek, de vannak olyan adathordozók is, melyekhez érdemes külső segítséget igénybe venni, hogy az adattárolón lévő adataink ténylegesen és visszavonhatatlanul megsemmisüljenek. Vegyük sorba az adattárolók fajtái alapján megsemmisítési lehetőségeiket.

A mobiltelefonok első megjelenésük óta az életünk részévé váltak. Legalább egy darab mindenki zsebében lapul. A technológia fejlődésének következtében ezeknek az eszközöknek a többsége már egy memóriakártyát is használ. Ezért merül fel az az elgondolkodtató eset, amikor az új készülékünkbe memóriakártyát szeretnénk vásárolni, de a piacon annyi modell van, hogy nem tudjuk könnyen eldönteni milyen memóriakártyát vegyünk az adott telefonba.

Elsődlegesen vegyük figyelembe a mobilkészülék gyártója által megszabott kritériumokat. Azoknak mindenféleképpen meg kell felelnünk, és csak azután jöhetnek az egyedi igények. Általánosságban elmondható, hogy a mobilkészülékek legtöbbje az SD kártya típusokat használja.

Az elektronikai cikkek jelentős része használ memóriakártyát az adatok mentésére. Képeket, videókat, egyéb dokumentumokat is tudunk menteni rájuk. A memóriakártya olvasók használata lehetővé teszi, hogy a kártyákra mentett fontos, személyes adatainkat megtekintsük és szükség esetén biztonsági mentést készítsünk róluk egy másik helyen.

Ez a biztonsági mentés a későbbi megőrzés és felhasználás szempontjából nagyon fontos, előrelátó döntés. Így személyes adataink, irataink, fényképeink, videóink későbbi elérhetőségről gondoskodunk. Az említett memóriakártya olvasók segítségével könnyen tudunk biztonsági mentést készíteni. Nézzük át, mit érdemes tudni róluk.