Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Blog-érdekesség

Új hírek és érdekességek, új informatikai bejelentések a dvdolcson.eu olcsó dvd, dvd olcsón webáruház oldalán! Hozzáadás a kedvencekhez
blog-érdekességek

A mobileszközök, kis elektronikai eszközeink legfontosabb és legterjedelmesebb, sőt a legdrágább alkatrésze a kijelző. A okoskészülékek esetében elengedhetetlen kijelzővédő fóliát, üvegfóliát vagy kijelzővédő folyadékot használni. Bemutatjuk most ezen lehetőségek fő jellemzőit.

A hordozható hangszóró kapcsán talán sokaknak az a kép villan be, amikor a 90-es években a fiatalok a vállukon vitték magukkal a Hi-Fi tornyot, és dübörgött belőle a zene. Napjainkban is elérhető ez az élmény a hordozható hangszórók segítségével. A technikai fejlődésnek köszönhetően ezek a megoldások már beépített akkumulátorral rendelkeznek, és vezeték nélküli csatlakozást tesznek lehetővé.

A számítógépes perifériák egyik fontosabb eleme az egér, természetesen a billentyűzet mellett, mint az alapvető beviteli eszközök egyike. Napjaink általános egerei két gombbal és egy görgővel rendelkeznek. A számítástechnikai egér segítségével tudjuk a kijelzőn megjelenő kurzor mozgását pozícionálni. Az egerek legtöbbje a működéséhez szükséges drivert tartalmazza, így használatuk nem igényel telepítést sem, némelyik pedig Bluetooth-al működik.

Manapság divatossá váltak a külső adattároló berendezések. Ennek az okai sokfélék lehetnek. Ideális megoldás, ha tárhelyünket szeretnénk bővíteni, de a számítógépünkben nem megoldható, vagy csak egyszerűen nem szeretnénk ezzel bajlódni. A hordozható winchester tökéletes megoldást kínál ehhez. Mobilisak, áraik folyamatosan csökkennek, hatalmas tárhelyet kínálnak, amelyhez különösebb szakértelem nem szükséges.

A pendrive egy USB csatlakozóval egybeépített flash memória. Változatos tároló kapacitásban állnak a rendelkezésünkre, hosszú élettartamú adattárolási megoldást biztosítanak akár rendkívül sok írási-törlési ciklussal is, azonban néha szükség lehet a pendrive-ok formázására. Adatátviteli sebességüket tekintve ezek az eszközök is egyre gyorsulnak.

Egy új mobiltelefon vagy elektronikai eszköz megvásárlásával szükségessé válik egy üvegfólia beszerzése is. A telefonra felhelyezett üvegfólia az, ami a készülék méregdrága kijelzőjét védi a sérülésektől. Ha a készülék egyszer leesik a földre, vagy csak hanyagul a táskába dobjuk, könnyedén meg is sérülhet, és maradandó sérülést szenvedhet. A sérült kijelző képminősége már nem lesz olyan mutatós, sőt a készülék is sokat veszít az értékéből.

Az üvegfólia, mely csupán pár ezer forintért beszerezhető, megfelelő védelmet biztosít az eszköznek. A sérült fóliát könnyedén lecserélhetjük, hogy a képernyőnek a későbbiekben is védettséget nyújtson.