Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Blog-érdekesség

Új hírek és érdekességek, új informatikai bejelentések a dvdolcson.eu olcsó dvd, dvd olcsón webáruház oldalán! Hozzáadás a kedvencekhez
blog-érdekességek

Az elektronikai cikkek jelentős része használ memóriakártyát az adatok mentésére. Képeket, videókat, egyéb dokumentumokat is tudunk menteni rájuk. A memóriakártya olvasók használata lehetővé teszi, hogy a kártyákra mentett fontos, személyes adatainkat megtekintsük és szükség esetén biztonsági mentést készítsünk róluk egy másik helyen.

Ez a biztonsági mentés a későbbi megőrzés és felhasználás szempontjából nagyon fontos, előrelátó döntés. Így személyes adataink, irataink, fényképeink, videóink későbbi elérhetőségről gondoskodunk. Az említett memóriakártya olvasók segítségével könnyen tudunk biztonsági mentést készíteni. Nézzük át, mit érdemes tudni róluk.

Az első merevlemezek az 1950-es években jelentek meg. A HDD-k működési elve változatlan maradt, csak a tárhelyek mérete bővült, és a sebességük változott. Természetesen, mint minden eszköz kapcsán, itt is felmerül a kérdés, hogy melyik a legmegbízhatóbb HDD. Ennek járunk ma utána.

Sokukban felmerülhet a kérdés, miután beszereztük otthonunk új elemét, a csúcstechnológiás, vékony, órásképernyős csodát a nappalinkba, hogy milyen külső merevlemezt vegyünk ehhez a TV-hez.

 

A DVD lemezek írásakor figyelembe kell vennünk a DVD lemez tulajdonságait. A folyamat során figyelni kell arra, hogy milyen céllal készítjük, továbbá, miután elkészültünk, ügyelnünk kell a lemez megfelelő tárolására is. A tárolás fontosságára már az elkészítés előtt szeretnénk felhívni a figyelmét. Digitális könyvtárunkat meg kell védeni a fizikai behatások ellen, mivel a karcos, sérült lemezek használhatatlanok, és az azon tárolt adataink visszahozhatatlanul elvesznek.

Az adathordozó eszközök használata már mindennapi életünk részévé vált. Telefonunk, e-könyv olvasóink mindegyike egy-egy adathordozó. Egyáltalán nem meglepő az sem, amikor egy női táskából a rúzs, a papírzsebkendő mellett még egy adathordozó pendrive is előkerül. Vegyük sorba, az adathordozók milyen fajtái léteztek az utóbbi évtizedekben és a mai technológiát figyelembe véve miből érdemes választanunk!Az adathordozó eszközök használata már mindennapi életünk részévé vált. Telefonunk, e-könyv olvasóink mindegyike egy-egy adathordozó. Egyáltalán nem meglepő az sem, amikor egy női táskából a rúzs, a papírzsebkendő mellett még egy adathordozó pendrive is előkerül. Vegyük sorba, az adathordozók milyen fajtái léteztek az utóbbi évtizedekben és a mai technológiát figyelembe véve miből érdemes választanunk!

Megegyeztek a felek, ezzel pedig lezárult a hosszú jogi csatározás. Az nVidia még évekkel ezelőtt indított pert a Samsung ellen, azzal vádolva meg a dél-koreai gyártót, hogy több szabadalmukat is engedély nélkül használták fel. Tavaly láthattuk, hogy az eredeti támadás nem sikerült, ezt pedig a Samsung ellenakciója követte, most azonban végleg lezárult a vita. 

Az nVidia hivatalos közleményben jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk a Samsung vezetésével a vitás kérdésekről, ennek köszönhetően pedig mindkét fél dobja az eddig hangoztatott érveit, az állítólagos sérelmeket pedig megoldottnak (illetve nem létezőnek) tekintik. Ezúttal nem jön létre az ágazatban gyakran alkalmazott keresztlicenc-megállapodás, a két pereskedő cég egyszerűen lezárja a vitát és megoldottnak nyilvánítja azt. 

A grafikus chipek piacáról jól ismert cég még 2014 szeptemberében perelte be a Samsung és a Qualcomm párosát, bizonyos szabadalmak megsértésével vádolva meg őket. Az ITC tavaly őszi döntése szerint ebből az első kettő esetében nem történt jogsértés, a harmadik szabadalmat pedig semmisnek nyilvánították, mivel korábban más szereplők már szintén alkalmaztak arra épülő megoldásokat. A Samsung időközben saját pert indított az nVidia ellen, arra hivatkozva, hogy utóbbi csalt a benchmark-mérések során, ezzel igyekezve jobb színben feltüntetni a Tegra chipeket, a mostani megállapodás azonban mindkét ügy lezárultát jelenti. 

Ez természetesen nem garancia arra, hogy a jövőben nem kerül sor hasonló jogi háborúra, de egyelőre csend uralja a területet.