Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Termékek Menü

Blog-érdekesség

Új hírek és érdekességek, új informatikai bejelentések a dvdolcson.eu olcsó dvd, dvd olcsón webáruház oldalán! Hozzáadás a kedvencekhez
blog-érdekességek

Megegyeztek a felek, ezzel pedig lezárult a hosszú jogi csatározás. Az nVidia még évekkel ezelőtt indított pert a Samsung ellen, azzal vádolva meg a dél-koreai gyártót, hogy több szabadalmukat is engedély nélkül használták fel. Tavaly láthattuk, hogy az eredeti támadás nem sikerült, ezt pedig a Samsung ellenakciója követte, most azonban végleg lezárult a vita. 

Az nVidia hivatalos közleményben jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk a Samsung vezetésével a vitás kérdésekről, ennek köszönhetően pedig mindkét fél dobja az eddig hangoztatott érveit, az állítólagos sérelmeket pedig megoldottnak (illetve nem létezőnek) tekintik. Ezúttal nem jön létre az ágazatban gyakran alkalmazott keresztlicenc-megállapodás, a két pereskedő cég egyszerűen lezárja a vitát és megoldottnak nyilvánítja azt. 

A grafikus chipek piacáról jól ismert cég még 2014 szeptemberében perelte be a Samsung és a Qualcomm párosát, bizonyos szabadalmak megsértésével vádolva meg őket. Az ITC tavaly őszi döntése szerint ebből az első kettő esetében nem történt jogsértés, a harmadik szabadalmat pedig semmisnek nyilvánították, mivel korábban más szereplők már szintén alkalmaztak arra épülő megoldásokat. A Samsung időközben saját pert indított az nVidia ellen, arra hivatkozva, hogy utóbbi csalt a benchmark-mérések során, ezzel igyekezve jobb színben feltüntetni a Tegra chipeket, a mostani megállapodás azonban mindkét ügy lezárultát jelenti. 

Ez természetesen nem garancia arra, hogy a jövőben nem kerül sor hasonló jogi háborúra, de egyelőre csend uralja a területet.

Tegnap délután nekiláttam egy egyszerű ajtódísz készítésének! Nagyon egyszerű, mert gyerkőcök is nyugodtan nekiállhatnak.

Mindenkinek van otthon régi, elhasznált, karcos CD-je! Elő vele..... :)

Olvass tovább>

 

Dél-Korea kutatói egy ideje fejest ugrottak egy kutatási programba, melynek célja, hogy tartson tovább a működés egyetlen feltöltéssel, és a megoldást az üzemanyagcellákban látják, ami akár ugyanannyi üzemidőt garantálhat, mint 16 éve a Nokia 3310-es tudott. A koreai szakik szerint nem csak a telefonok esetében jöhet jól ez a megoldás, hanem a drónoknál is, melyek így a megszokott 15 perc helyett egy órát is repülhetnek, bár ezen a téren hasonló technológiával másutt is folynak kísérletek.

A Pohangi Természettudományi és Műszaki Egyetem kutatói egy olyan miniatürizált, szilárd oxidos cellán dolgoznak, mely telefonokba, táblagépekbe, egyéb mobileszközökbe és drónokba is jó lenne. Ez lehetne az első üzemanyagcella a világon, amiben porózus rozsdamentes acél, valamint vékony filmrétegű elektrolit dolgozik remek teljesítménnyel és tartóssággal. Ugyan még nem tudni, mikor lesz a dologból kiskereskedelemben is kapható kiszerelésű és árú változat, de legalább végre tényleg látszik a fény az alagút végén. És nem csak egy napig világít.

Tudtad hogy minimum 15% -al gyorsíthatod a telefonodat ha letörlöd a Facebook alkalmazást?

Bár azoknak a felhasználóknak, akik gyakran használják a Facebook-ot érdemes lehet ezt mobiljukon a közösségi oldal saját appján keresztül tenniük, mindenki más jobban teszi ha letörli vagy letelepíti készülékéről az inkriminált programot. Ezzel ugyanis jelentős mértékben gyorsítható a mobilos rendszer, illetve az azokon futó más alkalmazások működése.

Esetleg jó alternatíva lehet a "Facebok Lite" nevű alkalmazás. Minden funkció megvan benne, kivéve a hanghívás. Nem kell hozzá letölteni a "Messenger" nevű alkalmazást, anélkül is kiválóan működik a Chat. 1MB helyet foglal és az adatátvitel is sokkal gyorsabb mint a sima Facebook alkalmazáson.

Egy nagy hátránya van, hogy nem fordul el az alkalmazás a telón, de szerintem ennyi belefér ha azt akarjuk, hogy gyorsabb legyen a telefonunk. 

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.lite

 

 

Évek óta folyamatosan azt halljuk a szakértőktől, hogy gondosan ügyeljünk jelszavaink megválasztására, úgy tűnik hiába.  A legtöbb felhasználó ezt nem fogadja meg.

SplashData nevű biztonsági cég minden évben elkészíti azt az elemzést melyben a webre szivárgott adatbázisokban leggyakrabban előforduló jelszavakat rangsorolja.

Hihetetlen, hogy továbbra is a legnépszerűbb jelszó a „123456” és a „password”, ami már évek óta döngetik a lista első két pozícióját. Utána jön a „12345678” és a „qwerty”, amik 2014-ben még csak 5. és 6. helyen álltak.

 2014-es évhez képest 3 helyet ugrott előre a „football”, ami most a 7. helyen van. Nem úgy mint a „baseball” ami lecsúszott 2 pozíciót az elmúlt évben. Viszont új szereplőket köszönhetünk a Top 10  -es listánkban úgy mint a „starwars” –t vagy a „solo” –t. Ami Az Ébredő Erő mozikba kerülésének köszönheti jelentős előre ugrását a népszerűségi listában.